voegwerkenkris@telenet.be | 0485 90 84 98

Diensten

Voegwerken

Alvorens de voegwerken te starten plaats ik steeds gratis verschillende kleurstalen. Ik geef graag kleuradvies maar u beslist uiteraard met welke kleur de gevel moet opgevoegd worden.

U kan kiezen tussen gewone voegmortel of kant en klare voegspecie van Seifert. Bij gewone voegmortel wordt de kleur op natuurlijk wijze bereikt door het combineren van verschillende soorten en kleuren zand. Daarbij wordt de juiste hoeveelheid cement en water toegevoegd.

Seifert komt kant-en klaar uit de fabriek, er moet alleen nog water aan toegevoegd worden. De voegspecie van Seifert is waterwerend en sterker. Bovendien kan men hiermee toon op toon werken. Zo is de voeg exact dezelfde kleur als de gevelsteen.

Beide species worden machinaal gemengd zodat ik een mooie homogene massa verkrijg die zich goed laat verwerken. Indien u dit wenst kunnen er gemalen schelpjes toegevoegd worden aan de voegspecie zodat uw woning een rustiek karakter krijgt. Ook de manier van afborstelen kan ook een ander uitzicht geven aan de voegen.

Gevelbescherming

Door de vele regen kan het vocht in de stenen trekken en worden de voegen en stenen aangetast. Dit kan onder andere leiden tot vochtproblemen binnenshuis. Als u de gevel vochtwerend laat maken blijven het voegwerk en de stenen langer onaangetast. Vocht en vuil worden afgestoten. Stenen zijn ook beter beschermd tegen vorst en tegen UV-stralen. Het uitzicht van de steen wordt door deze behandeling niet veranderd.

Pannen aanstrijken

Voor een rustiek uitzicht kan er een gecementeerde boord aangestreken worden tussen dakpannen en gevelsteen.